Döntetlen az első bajnokin

Dunabogdány SE - PILE-Szántó 2-2

Szombaton a bajnoki címvédő Dunabogdány otthonába látogattunk, hogy végre számunkra is megkezdődhessen a 2016/2017-es bajnokság. Az előző szezonban kétszer maradtunk alul velük szemben, legutóbb Pomázon, ahol egy szoros 3-2-es vereséget szenvedtünk. Azóta viszont remélhetőleg erősödtünk valamelyest, így bíztunk benne, hogy visszavághatunk a korábbi vereségekért.

A keret jóformán teljes létszámban megjelent, így az okozta a legnagyobb dilemmát, hogy ki maradjon ki a kezdőből. A mérkőzés nem kezdődött rosszul, bár a megbeszélt taktikát közel sem tudtunk maradéktalanul betartani, mert sokkal kevesebbet járattuk a földön a labdát, mint ahogy azt terveztük, sok bizonytalanság volt a labdabirtoklásunkban. Ennek ellenére enyhe fölényben voltunk az első félidőben. Sikerült egy-két kisebb helyzetet kialakítani, viszont gólt saját erőből nem tudtunk szerezni. Egy beadás után az ellenfél középhátvédjéről a saját kapujába pattant a labda. A vezetés megszerzését követően nyugodtabbá váltunk, így ki tudtunk harcolni egy kezezés után megítélt büntetőt, amit viszont kihagytam. A félidőre 1-0-s vezetéssel vonultunk.

A második játékrész elején nálunk maradt a kezdeményezés, köszönhetően a csapat kisebb átszervezésének is. Lendvai Kornél keveredett a baloldalra, majd megjátszotta az ellenfél büntetőterületén belül, középen helyezkedő Cserni Mátét, aki elküldött gyufáért pár védőt és parádés gólt rúgott. Ahogy a mérkőzés után beszéltük, többen is úgy éreztük ekkor, hogy ez a meccs zsebben van. A Dunabogdány nem adta fel, és a mi túlságosan is gyakori hibáinkra, ill. a két középhátvéd pontos hosszú labdáira építve elkezdett rohanni az eredmény után. Páran el is fáradtak közülünk, amin cserékkel igyekeztünk segíteni, sajnos sikertelenül. A 75. percben egy hiba után az ellenfél csatára begyalogolhatott a kapuig, és kihasználta az adódó lehetőséget. A 83. percben pedig az ellenfél fiatal csatára egy pontos indítás után kihasználta gyorsaságát és szép góllal egyenlített. A hajrában még mindkét kapuba eshetett volna gól, hiszen 1-1 ordító helyzet mindkét csapat előtt adódott. A végeredmény maradt az összességében igazságosnak mondható 2-2.

Legközelebb szeptember 18-án játszunk, ekkor Pátyra látogatunk. Ha szeretnénk megismételni legutóbbi győzelmünket ellenük, akkor sokkal kevesebb hibát szabad csak elkövetnünk. Elsősorban a labdakihozatalra, ill. a védelem labdavesztéseire kell leginkább odafigyelnünk, mert ezekkel mostanában túl sok lehetőséget kínálunk fel ellenfeleinknek.

By Oros

Szponzorok


 • A3 Építész Kft.
  A3építész
 • Házi Mókus Webáruház
  Házi Mókus Webáruház
 • Vitalitás Zóna - Nutrition, étrend-kiegészítők, edzés, egészség
  Vitalitás Zóna
 • art
  ArtTech Kft.
 • pilisszentkereszt
  Pilisszentkereszt Község Önkormányzata
 • sailor
  Sailor Kft.
 • irka kopia
  Irka-Kópia Papírbolt
 • csodacsali
  Csoda-Csali Horgászbolt